onsdag 8 april 2015

Systrars öde av Jessica Spotswood

Obs! Recensionen kan innehålla spoilers om man inte läst första böckerna i serien!

Titel: Systrars öde
Originaltitel: Sister's Fate
Bokserie: The Cahill Witch Chronicles #3
Författare: Jessica Spotswood
Förlag: Rabén & Sjögren
Originalspråk: Engelska
Utgivningsår: 2015
Genre: YA, Fantasy, Historisk roman
Handling och Omdöme:
Febern skördar offer i New London och Cate skulle kunna bota människor, men inte utan att avslöja sin kraft för Brödraskapet och själv riskera livet. De har redan avrättat många misstänkta häxor.

Som om det inte vore nog måste Cate dessutom försöka få Finn att minnas vad de hade tillsammans. Efter Mauras svek har Finn inget minne av Cate längre. Och Tess syner blir allt starkare, profetian om att en Cahillsyster kommer att döda en annan verkar inte längre osannolik.

Handlingen tar vid där tvåan slutade, jag hade inte läst tvåan på ett tag så jag var lite förvirrad till en början, speciellt över alla olika namn och bikaraktärer. Den här serien ska man verkligen läsa i sträck så man har allt färskt i minnet. Jag tycker att detta är en värdig trea och ett bra avslut på serien även fast den inte har den där mysiga känslan som den första boken hade.

Jag höll på att bli galen på Maura och ville bara hoppa in i handlingen och ruska om henne! Samtidigt som det såklart var roligt med lite drama ;)
Jag tyckte absolut att det var en bra bok men den räckte inte riktigt upp till de tidigare två böckernas nivå.

Mitt betyg: 3/5
Fler tankar (Spoilers, markera för att läsa):

  • [Jag tyckte att det var en bra twist när Maura dog, var så inställd på att Tess skulle dö. Att Cate skulle ha ihjäl henne när hon var kontrollerad.]
  • [Jag saknade romantiken i den här boken. Hade velat att Finn började uppvakta Cate på nytt istället för att det blev sådär strikt som det blev. Han hade ju säkert känslorna men det kändes ändå som "var vi ihop? jaha okej men det får ta den tid det tar". Ungefär som att han inte kände något för henne nu men kanske skulle göra det senare. Jag hade velat ha magpirr!]

Goodreads snittbetyg: 4.18


Omslaget:
Omslaget är underbart. Så glad över att förlaget forsatte på samma stil hela serien igenom. Ser mysigt och "jordigt" ut på nått sätt. I love it.

Andra omslag:
Fiktiviteter
1. Engelskt originalomslag. Fin och stilren. Kanske har tjejerna lite för moderna kläder?
2. Franskt omslag. Fin. Tycker om att det är tre tjejer på framsidan (det var det iofs på den engelska med men jag gillar kåporna)
3. Italienskt omslag. Väldigt annorlunda mot de andra. Den här ser väldigt häxig ut men har inte den där jordiga känslan.

Recensioner av andra bloggare:
Sagan om sagorna
Boktycke
Fridas bokhylla
Fiktiviteter

Fler böcker i serien:
1. Born Wicked / Farlig förmåga
2. Star Cursed / Stjärnmärkt
3. Sisters' Fate / Systrars öde

Köp den här: Adlibris Bokus Cdon The Book Depository

2 kommentarer:

  1. OBS KOMMENTERAR SPOILERSEKTIONEN! Saknade verkligen magpirret jag med ... tror att den om drt funnits med lätt hade kvalat från "ett värdigt avslut" till "riktigt riktigt bra, älskar!" för mig .. :S

    SvaraRadera
  2. Åh, jag måste se till att läsa den här snart! Det ska bli så spännande att få se hur det hela slutar ;)

    Jag har taggat dig: http://boklyckan.blogspot.se/2015/04/en-bokbloggares-hemliga-liv.html :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...